• Matjaz Intihar

IATA - Zdravstveni potni list


(širše v novem članku Potovanja v prvi polovici leta in drugo pomembno za popotnika?


Etihad in Emirates bosta začela preizkusno uporabljati zdravstveni potni list, ki ga je razvilo Mednarodno združenje za zračni promet (IATA), da bi poenostavili potovanja in pomagali potnikom, da zahtevajo dokumentacijo za testiranje COVID-19 na enem mestu.

Mobilna aplikacija IATA Travel Pass, bo ustvarila kode QR za izmenjavo ustreznih informacij. Pooblaščeni laboratoriji in preskusni centri bodo lahko tudi varno pošiljali zdravstvene informacije potnikom.

Poskusni program se bo začel začel uporabljati v prvem četrtletju leta 2021.

Potniki bodo lahko delili svoje PCR testno stanje pred prihodom na letališče, aplikacija pa bo po navedbah prevoznika samodejno vnesla svoje podatke v sistem za prijavo.

Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa, je v izjavi dejal, da bo aplikacija "poenostavila in digitalno posredovala informacije, ki jih države in vlade zahtevajo v naše letalske sisteme, na varen in učinkovit način."

IATA Travel Pass, je eden izmed številnih digitalnih zdravstvenih potnih listov, ki bi se lahko sčasoma razvili v potne liste cepiv, ki se trenutno uvajajo po vsem svetu. Prejšnji teden je družba American Airlines sporočila, da bo uvedla lastno aplikacijo za zdravstveni potni list za potnike, ki letijo z njimi.


"Naš cilj je dati vladam zaupanje, da potnikom ponovno odprejo meje na podlagi preverjenih podatkov o cepivih in testiranjih," je v izjavi dejal Nick Careen, višji podpredsednik IATA za letališče, potnike, tovor in varnost.


(širše v novem članku Potovanja v prvi polovici leta in drugo pomembno za popotnika?

735 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Moraš VIDETI

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
mi_fototecaji.jpg
mi_fotopotepi_v.jpg

Napiši komentar, oceno, vprašanje... (vesel bom vašega mnenja)

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja               © 2020 by MatjazIntihar.com                Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon