Islandija FotoPOTEP - ko noč izgubi svojo moč

26. april do 3. maj 2022 - Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Noč je že povsem izgubila svojo moč in dnevne svetlobe je že toliko, da fotografska kamera, kot popotnikovo oko niti zaspati ne more.

(prijave, vprašanja in informacije)Pomembno

Islandija ukinja zahteve po cepljenju ali testu.

Prišel je čas za življenje z virusom in vrnitev v normalno življenje, je danes popoldne dejal premier. Islandija bo od petka 25. 2. odpravila vse preostale omejitve glede COVID-19, doma in na meji. Torej gremo za 1. majske brez omejitev.


Zima na Islandiji se končuje, za nami je februarski FotoPOTEP in noč se je že krepko umaknila dnevu. Pokrajina pričenja dobivati zeleno barvo, sneg se umika soncu. Še vedno nas spremlja posebnost Islandije, kjer se sonce, dež in sneg izmenjujejo v nekaj minutah. Popolna neprevidljivost, ki predstavi igro različne svetlobe in da pokrajini prav poseben čar. Čas, ko lahko spremljamo njorke in kite.


Želite združiti spoznavanje Islandije in njenih najbolj fotogeničnih delov? Jih s pomočjo fotokamere ali telefona ob najboljši svetlobi prenesti v sliko za naše najlepše spomine? Potem sem prepričan, da vas bo ta FotoPOTEP navdušil!


Magični fototrenutki potovanja:

• Enkratni svetlobni pogoji, ki trajajo in trajajo; • Polotok Snaefellsnes, Islandija v malem;

• Kopanje v toplih vrelcih;

• Izjemna jutranja in večerna zarja;

• Kontrasti med črno lavo in belim snegom;

• Pokrajina, ki nikogar ne pusti ravnodušnega;

• Njorke in kiti ...


FotoPOTEP je potovanje s poudarkom na fotografiranju, kjer se potrudim, da vas ob pravem času in dobri svetlobi popeljem do motivov, ki vam bodo za vedno ostali v spominu in na fotografiji.

Nikakor ni nujno, da fotografirate, tudi fotografsko predznanje ni potrebno.

Lahko pa ga pridobite na mojem FotoPOTEPu.Program potovanja / 26. april do 3. maj 2022


1. dan / SLOVENIJA - REYKJAVIK

Transfer iz Ljubljane na eno izmed bližnjih letališč in let na Islandijo. Po pristanku na Islandiji najamemo avtomobile in gremo po poti krajinskih motivov. Prenočimo v Reykjaviku ali okolici. ​ 2. dan / GEJZIR - GULLFOS Odpravili se bomo do geotermalnega področja in opazovali izbruhe najbolj aktivnega gejzirja na Islandiji. Naslednji postanek bomo naredili pri slapu Gullfoss. Nadaljujemo na kopanje v geotermalnih bazenih. ​ 3. - 4. dan / SLAPOVI, VIK, LEDENIŠKA LAGUNA, LEDENIKI Naprej proti vzhodu. Spoznali bomo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Sledi enourna hoja do aviona ameriške vojske, ki je zasilno pristal in je zanimiva fotografska kulisa. V okolici Vika se bomo sprehodili po črni peščeni plaži, pot pa bomo končali v okolici Klausturja. Eden od vrhuncev potovanja bo zagotovo Ledeniška laguna. Pot nadaljujemo na zahod, polotok z vrhom vulkana znanega iz knjige Jules Verna, Potovanje v središče zemlje. ​ 5. - 6 dan / SNAEFELLNES, GRUDARFJORDUR, KIRKJUFELL Čaka nas Islandija v malem. Spoznali bomo kolonijo tjulnjev, sprehodili se bomo ob čudovitih čereh, povzpeli se bomo na kakšen krater in uživali v magičnih barvah in kontrastih tega polotoka. Gremo do čarovniške gore, Kirkjufell. Čez prelaze na drugi konec polotoka. Dnevi bodo dolgi, noči kratke, zato bo dolga jutranja in večerna zarja, ko je svetloba enostavno povedano čarobna. ​ 7. dan / REYKJAVIK in MODRA LAGUNA Odpravili se bomo v islandsko prestolnico Reykjavik. Sprehod po glavni ulici Laugavegur bo nekaj posebnega. Spoznali bomo glavne znamenitosti mesta, mestno hišo, parlament, Perlon…Popoldne se bomo zapeljali še po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. Če bo želja skupine, gremo z ladjico na ogled kitov. ​ 8. dan / REYKJAVIK in SLOVENIJA Zgodnji transfer na letališče in polet proti Sloveniji na eno izmed bližnjih letališč. Sledi še transfer proti Ljubljani.


Preberi članek: Islandska pravljica - reportaža iz FotoPOTEP marec 2019


Cena potovanja in druge informacije

Cena: 1,690€ (pri 8 potnikih)

Za prijave do konca februarja cena znižana za 100€ (1,590€).

Glede na trenutno ugodne cene letalskih kart in hitre rezervacije prenočišč.Cena na osebo vključuje: • povratni let na Islandijo z vsemi letališkimi taksami; • nastanitve v dvoposteljnih sobah; • 8 dnevni najem avtomobilov z zavarovanjem; • vodenje in organizacijo; Najmanjše število potnikov je 8, največje 12. ​ Cena ne vključuje: • goriva (informativno 40 € na osebo)); • hrano, kuhamo sami (informativno 40€ na osebo);

• stroškov osebne narave; • kopanje v Modri Laguni cca. 80 € na osebo; ​ Možna doplačila: • Zavarovanje rizika odpovedi; • Enoposteljna soba; • Zdravstveno zavarovanje za tujino. ​ Splošne informacije: FotoPOTEP vodi Matjaž Intihar. Za Islandijo ni več potrebno biti precepljen in imeti PCR ali HAGT test. Nekaj potnikov bo vozilo najete avtomobile. Glavne lokacije so v bližini cest, zato potovanje ni fizično naporno. Za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno (po dogovoru). Pričakujemo lahko temperature okoli 15 stopinj. FotoPOTEP se izvaja preko agencije Avantura, Slovenska 40, Ljubljana.


Islandija FotoPOTEP - Matjaž Intihar

26. april do 3. maj 2022 - (prijave, vprašanja in informacije)

2,393 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija