top of page
 • mail-clipart-mail-logo-4
 • Facebook
 • YouTube FotoPOTEP
 • Instagram

10. do 17. november 2021 - prijave in info (e-sporočilo)

Le redko kje so sile narave tako opazne kot na Islandiji, kjer lahko občudujemo prvinsko moč narave v njeni neokrnjeni obliki. Noč ima svojo moč, a le kakšno moč ima šele polarna noč! Zima na Islandiji ima poseben čar, zato ni čudno, da so prav na Islandiji v dolgih zimskih večerih nekoč nastajale sage, na pol izmišljene in na pol resnične pripovedke o prvih naseljencih otoka, njihovih junaških dejanjih in bojih s surovo naravo ter seveda o ljubezni.

Na Islandiji so v tem mesecu dovolj dolgi dnevi. Predvsem je to najboljši del leta za severni sij. Večina Islandijo obišče poleti, v svetlobe, oblakov in dežja polnih dneh, ter tudi motečih turistov ob najlepših motivih. Islandija postaja top turistična destinacija in letos so imeli več kot 20% porast turistov.
Fotograf ve, da je nizka svetloba nekaj neprecenljivega. Februarja je dolgo nizka zjutraj in popoldan, zato jo bomo s pridom iskoristili. Ker bomo severni sij iskali ponoči, nam bodo stativi še kako dobro omogočali večerno fotografijo in dolge čase ob slapovih, morju,... Seveda, tisto najbolj pomembno. Čez dan se opazuje napovedi delovanja sonca in kje je najboljša možnost videti severni sij

Želite združiti spoznavanje Islandije in njenih najbolj fotogeničnih delov, obenem doživeti polarni sij? Potem sem prepričan, da vas bo ta FotoPOTEP navdušil!

Magični fototrenutki potovanja:

• Opazovanje polarnega sija; • Polotok Snaefellsnes, Islandija v malem; • Kopanje v toplih vrelcih;

• Izjemna jutranja in večerna zarja; • Kontrasti med črno lavo in belim snegom...

.

  1. dan / SLOVENIJA - REYKJAVIK

  Transfer iz Ljubljane na eno izmed bližnjih letališč in let na Islandijo. Po pristanku na Islandiji najamemo avtomobile in gremo po poti krajinskih motivov. Prenočimo v Reykjaviku ali okolici.

  2. dan / GEJZIR - GULLFOS

  Odpravili se bomo do geotermalnega področja in opazovali izbruhe najbolj aktivnega gejzirja na Islandiji. Geotermalna področja so takrat najlepša, na toplih tleh se sneg ne sprime in tudi sredi zime trava zeleni. Naslednji postanek bomo naredili pri slapu Gullfoss, ki ga bodo, vsaj upajmo, krasile mogočne ledene sveče. Na poti domov se nam bo odkrivala pokrajina v vseh njeni moči. Ko se stemni pa v lov na svetlobo nočnega neba.

  3. - 5. dan / SLAPOVI, VIK, LEDENIŠKA LAGUNA, LEDENIKI

  Najprej gremo proti vzhodu. Spoznali bomo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Sledi enourna hoja do aviona ameriške vojske, ki je zasilno pristal in je zanimiva fotografska kulisa. V okolici Vika se bomo sprehodili po črni peščeni plaži, pot pa bomo končali v okolici Klausturja.

  Eden od vrhuncev potovanja bo zagotovo Ledeniška laguna. Oba dneva bosta namenjena lovu polarnega sija. Če bodo razmere idealne, suhe ceste, jasno nebo in aktivna avrora, bodo lahko ledene gore in ledeniki prava kulisa za polarni sij. Opcija so tudi ogled ledeniške jame. Pot nadaljujemo na sever v Borgarnes.

  4. - 7 dan / SNAEFELLNES, GRUDARFJORDUR, KIRKJUFELL

  Čaka nas Islandija v malem. Spoznali bomo kolonijo tjulnjev, sprehodili se bomo ob čudovitih čereh, povzpeli se bomo na kakšen krater in uživali v magičnih barvah in kontrastih tega polotoka. Gremo do čarovniške gore, Kirkjufell. Čez prelaze na drugi konec polotoka. Dnevi bodo malce krajši kot pri nas, dolgi le okoli 7 ur, dodamo pa lahko še uro jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna. Zvečer se bomo v primeru jasnega vremena odpravili še v lov za polarnim sijem.

  8. dan / REYKJAVIK in MODRA LAGUNA

  Odpravili se bomo v islandsko prestolnico Reykjavik. Sprehod po glavni ulici Laugavegur bo nekaj posebnega. Spoznali bomo glavne znamenitosti mesta, mestno hišo, parlament, Perlon…Popoldne se bomo zapeljali še po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune.

  9. dan / REYKJAVIK in SLOVENIJA

  Zgodnji transfer na letališče in polet s prestopanjem proti Sloveniji na eno izmed bližnjih letališč. Sledi še transfer proti Ljubljani.

   Cena: 1,690€ (pri 8 potnikih)

   Cena na osebo vključuje:

   • povratni let na Islandijo z vsemi letališkimi taksami;
   • nastanitve v dvoposteljnih sobah;
   • 9 dnevni najem avtomobilov z zavarovanjem;
   • vodenje in organizacijo;
   Najmanjše število potnikov je 8, največje pa 12.

   Cena ne vključuje:
   • goriva (informativno 40 € na osebo));
   • stroškov osebne narave, hrane;

   • kopanja v Modri Laguni informativno 80 € na osebo;

   Možna doplačila:
   • Zavarovanje rizika odpovedi;
   • Enoposteljna soba;

   • Zdravstveno zavarovanje za tujino.

   Splošne informacije:
   Nekaj potnikov bo vozilo najete avtomobile.
   Za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno (po dogovoru).
   Pričakujemo lahko temperature okoli ledišča.
   Polarnega sija vam ne morem zagotoviti, ker gre za naravni pojav. Lahko pa vam povem, da smo ga do sedaj občudovali na vseh naših zimskih potovanjih na Islandijo.
   Program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru zasneženosti cest se program spremeni na mestu samem.

   FotoPOTEP se izvaja preko agencije Avantura, Slovenska 40, Ljubljana.

   Cena potovanja in druge informacije

   mi_subs.jpg
   Vprašanja - Prijave

   Hvala za vaše e-sporočilo. Odgovoril vam bom v najkrajšem možnem času.

   bottom of page