top of page

Prvi vesoljski hotel na svetu se bo odprl leta 2027

Prvi vesoljski hotel na svetu bo imel gurmansko restavracijo, bar, vile za nakup in še več.

Vesoljski turizem ni več stvar znanstvene fantastike - je tik pred vrati. Poleg zasebnih misij v vesolje, kot sta Inspiration4 in DearMoon, v katerih bodo prebivalci nekaj dni preživeli v vozilu SpaceX, ki kroži po Zemlji in Luni, je v pripravi tudi nekaj vesoljskih hotelov. Zadnji, ki je napovedal svoj potencialni datum odprtja, je postaja Voyager Orbital Assembly, ki naj bi se začela graditi leta 2026, goste pa bi pozdravila leta 2027.

Postaja Voyager bo na podlagi znanstveno-fantastičnih filmov, kot sta "2001: Odiseja v vesolju" in "Medzvezdja", ustvarila umetno gravitacijo s pomočjo centrifugalne sile. Hotel bo dobil obliko kolesa Ferris, ki se bo vrtelo za simulacijo gravitacije. Čeprav je njegova oblika v primerjavi z zemeljskimi hoteli morda nenavadna, bodo njene sobe in storitve v glavnem znane običajnim popotnikom. Na voljo bodo luksuzne nastanitve za do 280 gostov - vključno z vilami, ki jih lahko kupite kot počitniške hiše - gurmanska restavracija, bar, telovadnica in zabaviščni center. V bistvu je to vaše standardno vrhunsko letovišče, ravno v vesolju.

Načrti za vesoljski hotel so bili prvič razkriti leta 2019 pod imenom Von Braun Rotating Space Station, vendar je bilo od takrat nekoliko preimenovano. (Wernher Von Braun je bil letalski inženir, ki je bil ključen za razvoj raket, vendar je pod nacističnim režimom delal v Nemčiji, preden je prišel v ZDA in se sčasoma pridružil NASA-i.) Tudi datum odprtja je bil premaknjen - zgodnja ocena je bila 2025 - kar postavlja pod vprašaj odprtja v letu 2027. Toda Orbital Assembly predlaga, da je zamuda posledica pandemije koronavirusa in ne kakršnih koli tehnoloških zastojev.

Vsekakor je več kot verjetno, da bodo vesoljski hoteli že kmalu postali resničnost, saj je postaja Voyager ena od treh vesoljskih nepremičnin v razvoju, poleg AxStation Axiom Space in postaje Aurora Orion Span. Voyager Station pa že sprejema rezervacije - za tri dni in pol bivanja bo stal priložnostnih 5 milijonov dolarjev. Vas zanima?


93 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
matjaz_intihar_edited_m.jpg

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja                  Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon
bottom of page