top of page

Islandija FotoPOTEP - V iskanju in fotografiranju severnega sija

1. do 8. marec 2025


islandija potovanje fotopotep aurora severni sij

Zima na Islandiji ima poseben čar, zato ni čudno, da so prav na Islandiji v dolgih zimskih večerih nekoč nastajale sage, na pol izmišljene in na pol resnične pripovedke o prvih naseljencih otoka, njihovih junaških dejanjih in bojih s surovo naravo ter seveda o ljubezni.

Na Islandiji so v tem mesecu dovolj dolgi dnevi. Predvsem je odličen del leta za severni sij. Večina Islandijo obišče poleti, v svetlobe, oblakov in dežja polnih dneh, ter tudi motečih turistov ob najlepših motivih.

islandija potovanje fotopotep aurora severni sij

Čakamo dve uri na mrazu, vetru, družbo nam delajo samo islandski konji in ja, nebo nam dela družbo z enkratnim sijem. Kičasto, a marca se mi lahko pridružite na vsej tej lepoti. Fotograf ve, da je nizka svetloba nekaj neprecenljivega. Marca je dolgo nizka zjutraj in popoldan, zato jo bomo s pridom iskoristili. Ker bomo severni sij iskali ponoči, nam bodo stativi še kako dobro omogočali večerno fotografijo in dolge čase ob slapovih, morju,... Seveda, tisto najbolj pomembno. Čez dan se opazuje napovedi delovanja sonca in kje je najboljša možnost videti severni sij

Želite združiti spoznavanje Islandije in njenih najbolj fotogeničnih delov, obenem doživeti polarni sij? Potem sem prepričan, da vas bo ta FotoPOTEP navdušil!


Video iz dosedanjih FotoPOTEPov po IslandijiMagični fototrenutki potovanja:

• Opazovanje in fotografiranje polarnega sija; • Polotok Snaefellsnes, Islandija v malem;

• Kopanje v toplih vrelcih;

• Izjemna jutranja in večerna zarja;

• Kontrasti med črno lavo in belim snegom...
Program potovanja / 1. do 8. marec 2025


1. dan / SLOVENIJA - REYKJAVIK

Transfer iz Ljubljane na eno izmed bližnjih letališč in let na Islandijo. Po pristanku na Islandiji najamemo avtomobile in gremo po poti krajinskih motivov. Prenočimo v Reykjaviku ali okolici. 2. dan / GEJZIR - GULLFOS Odpravili se bomo do geotermalnega področja in opazovali izbruhe najbolj aktivnega gejzirja na Islandiji. Geotermalna področja so takrat najlepša, na toplih tleh se sneg ne sprime in tudi sredi zime trava zeleni. Naslednji postanek bomo naredili pri slapu Gullfoss, ki ga bodo, vsaj upajmo, krasile mogočne ledene sveče. Na poti domov se nam bo odkrivala pokrajina v vseh njeni moči. Ko se stemni pa v lov na svetlobo nočnega neba. 3. - 4. dan / SLAPOVI, VIK, LEDENIKI Najprej gremo proti vzhodu. Spoznali bomo nekaj atraktivnih slapov, kot sta Seljalandsfoss in Skogafoss. Sledi enourna hoja do aviona ameriške vojske, ki je zasilno pristal in je zanimiva fotografska kulisa. V okolici Vika se bomo sprehodili po črni peščeni plaži in do ledenika. Opcija so tudi ogled ledeniške jame. Pot nadaljujemo na sever v Borgarnes. 5. - 6 dan / SNAEFELLNES, GRUDARFJORDUR, KIRKJUFELL Čaka nas Islandija v malem. Spoznali bomo kolonijo tjulnjev, sprehodili se bomo ob čudovitih čereh, povzpeli se bomo na kakšen krater in uživali v magičnih barvah in kontrastih tega polotoka. Gremo do čarovniške gore, Kirkjufell. Čez prelaze na drugi konec polotoka. Dnevi bodo malce krajši kot pri nas, dolgi le okoli 7 ur, dodamo pa lahko še uro jutranje in večerne zarje, ko je svetloba enostavno povedano čarobna. Zvečer se bomo v primeru jasnega vremena odpravili še v lov za polarnim sijem. 7. dan / REYKJAVIK in MODRA LAGUNA Odpravili se bomo v islandsko prestolnico Reykjavik. Spoznali bomo glavne znamenitosti mesta, mestno hišo, parlament, Perlon…Popoldne se bomo zapeljali še po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. 8. dan / REYKJAVIK in SLOVENIJA Zgodnji transfer na letališče in polet proti Sloveniji na eno izmed bližnjih letališč. Sledi še transfer proti Ljubljani.


islandija potovanje fotopotep aurora severni sij

Cena potovanja in druge informacije

Cena: 1,790€ (pri 8 potnikih in trenutni ceni letalskih kart) Cena na osebo vključuje: • povratni let na Islandijo z vsemi letališkimi taksami; • nastanitve v dvoposteljnih sobah; • 8 dnevni najem avtomobilov z zavarovanjem; • vodenje in organizacijo; Najmanjše število potnikov je 8, največje 12. Cena ne vključuje: • goriva (informativno 80 € na osebo); • stroškov osebne narave, hrane; • (hrano nabavljamo v trgovini, zato stroški niso visoki cca. 60€); Možna doplačila: • Zavarovanje rizika odpovedi; • Enoposteljna soba; • Zdravstveno zavarovanje za tujino. Splošne informacije: Nekaj potnikov bo vozilo najete avtomobile. Glavne lokacije so v bližini cest, zato potovanje ni fizično naporno. Za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno (po dogovoru). Mesec dni pred odhodom, se dobimo na skupinskem druženju in predstavitvijo poti, lokacij... Pričakujemo lahko temperature okoli ledišča. Polarnega sija vam ne morem zagotoviti, ker gre za naravni pojav. Lahko pa vam povem, da smo ga do sedaj občudovali na vseh naših zimskih potovanjih na Islandijo. Program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru zasneženosti cest se program spremeni na mestu samem. FotoPOTEP se izvaja preko agencije Avantura, Slovenska 40, Ljubljana.


Islandija FotoPOTEP

1. do 8. marec 2025 - (prijave, vprašanja in informacije)

3,704 views

Recent Posts

See All

Comments


MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE