top of page

FotoPOTEP Indija - v deželo barv

FotoPOTEP Indija, je lahko vaš prvi dokaj nežen stik z Indijo, oziroma čudovito potovanje, kjer vam bo definitivno zmanjkalo prostora na spominskih karticah. Izkušnja, ki poudari veličino dežele, njeno bogato zgodovino, naravno bogastvo in versko raznolikost, ter strpnost.

Za vse, ki si želijo spoznati Indijo v vsej njeni čarobnosti in magičnosti, ter raj za fotografe – od tistih s telefoni, do profesionalcev.


Aprila 2023 je bil organiziran prvi FotoPOTEP Indija. Takoj padejo marsikateri veliki in strašljivi stereotipi o gužvi, umazaniji, revščini, prehrani... Zato pravim, da vas popeljem v nežno Indijo. Predvsem pa z nekaj več komforta, s privatnimi prevozi, preverjenimi hoteli in odličnim lokalnim vodičem.


FotoPOTEP Indija je za raj ljubitelje portretne in arhitekturne fotografije, uživanja v barvah, zgodovine, narave in kulinarike! Gremo od Delhija do Radžastana, mimo Taj Mahala v Agri, preko rožnatega Jaipurja in modrega Jodhpurja do Pushkarja, Bikanerja in Mandawe,....

Vsepovsod pa enkratni motivi za fotografsko potepanje!.

Gremo mimo brezpotij ali ulic kjer imajo "svete" krave še svoj mir, do Taj mahala v uri, ko še ne bo nikogar. Predvsem pa v deželo, kjer je še vedno doma portretna fotografija.



FotoPOTEP Indija 19. oktober do 1. november 2024



Magični foto trenutki potovanja:

• Zgodovinski kraji in portreti;

• Znamenitosti, zgodovina, arhitektura, tržnice, ljudje, ...


Kako potujemo:

• Let iz Ljubljane (ali bližnje letališče) v Delhi;

• Privatni avtobusi, kombiji in rikša;

• Preverjeni hoteli 4* ali resorti (zajtrk, večerja)



Foto UTRINKI (fotografije so iz FotoPOTEP Indija 2023)

Odpeljal vas bom do motivov, kamor vas drugi ne bodo. Indijo bomo spoznali tako, da se bodo razblinili stereotipi, da je tam doma samo revščina in duhovnost.




Program potovanja / 19. oktober do 1. november


1

LJUBLJANA – Polet v Indijo (Delhi) Polet v Delhi.

2 DELHI Prihod v Delhi in transfer v hotel. Po krajšem počitku, gremo naš prvi ogled Delhi-ja. Mimo vladnih palač, spomenika India Gate, vrtov Lodhi Gardens, znamenitega templja Laxmi Narayan Temple, do veličastne grobnice – Humayun Tomb.

3 DELHI Nadaljujemo raziskovanje Delhi-ja, ogledamo si mošejo Jama Masjid, spominski park Mahatma Ghandiju imenovan Raj Ghat, se z rikšami popeljali po Starem Delhi-ju se ustavili za ogled sikhovske molilnice imenovane Bangla Sahib in dan zaključili ob ene izmed največjih znamenitosti v Delhi-ju – stolpa Qutub Minar.

4 DELHI / AGRA Najprej na »peš« turo po Delhi-ju, kjer bomo iskali portrete na ulici in najbolj fotografsko nenavadne in zanimive kotičke Delhi-ja.

5 DELHI / AGRA Nadaljujemo do mesta Agra – mesta neponovljivega Tadž Mahala. Najprej do trdnjave Agra Fort. Sledi popoldanski ogled ene najbolj znanih znamenitosti na svetu – Tadž Mahala.

6 AGRA / JAIPUR Danes vstanemo zgodaj, saj se še pred zoro odpravimo na naš 2. ogled Tadž Mahal-a. Če smo prejšnji dan imeli čas za ogled in spoznavanje Taj Mahala in fotografiranje ljudi, bo ob sončnem vzhodu ljudi le za vzorec in čas bo za najlepše fotografije čudovite stavbe ter parka. Nadaljujemo proti glavnemu mestu Radžastana – Jaipur-ju.

Mestu, ki se zahvaljujoč barvi njegovih stavb imenuje tudi Pink City (Roza mesto), in ki je bilo v času njegovega nastanka v letu 1727 edino načrtovano mesto svojega časa in prepolno kulturnih in arhitektonskih spomenikov.

7 JAIPUR Danes nas čaka ogled mesta Jaipur in okolice. Najprej na trdnjavo Amber Fort (poleg portretov nas čaka fotografiranje slonov), nato do palače Hawa Mahal, Mestne palače in “astronomski observatorij” Jantar Mantar.

8 JAIPUR / PUSHKAR / JODHPUR

Nadaljujemo naše popotovanje po Radžastanu in se odpravimo proti »modremu« mestu Jodphur. Na poti se ustavimo v rustikalnem mestecu, obdanemu s hribi, sipinami in jezerom – mestecu Pushkar, kjer si ogledamo istoimensko jezero in obiščemo edini tempelj, ki je posvečen božanstvu Brahmi.

9 JODHPUR Začnemo z odkrivanjem fotogeničnega in scenskega »modrega« mesta Jodhpur. Najprej na eno največjih utrdb v Indiji – trdnjavo Mehrangarh, ki kot stražar stoji nad mestom pod seboj. Ogledamo si še eleganten marmornati kenotaf Jasawant Thada imenovan tudi “Tadž Mahal iz Marwarja”, od koder se odpravimo na foto raziskovanje ozkih uličic Jodhpurja in njegovih modro obarvanih stavb.

10 JODHPUR / BIKANER Po zajtrku se odpravimo proti kraju Bikaner, četrtemu največjemu mestu v Radžastanu in na poti obiščemo enega izmed najbolj nenavadnih templjev v Indiji – tempelj Deshnoka imenovan tudi “Podganji Tempelj”, ki se nahaja v istoimenski vasici in je posvečen Karni Mata (inkarnaciji boginje Durge) in kjer prebivalci častijo podgane, ki prebivajo v templju. (kdor želi, obisk templja lahko izpusti)

11 BIKANER / MANDAWA Gremo na ogled Bikaner-ja in njegove znamenite trdnjave Junagarh Fort, ene redkih v Radžastanu, ki ni nameščena hribu. Sledi naša naslednja foto postojanka – kraj Mandawa.

12 MANDAWA Še zadnji dan za celodnevno foto raziskovanje kraja.

13 MANDAWA / GURGAON Vožnja do Gurgaon, še zadnji dan za potep po mestu in šoping.

14 DELHI – Polet domov V jutranjih urah polet proti Ljubljani.




Cena potovanja in druge informacije

10 potnikov 2.990,00 €

*po trenutni ceni letalskih kart in pri min. 10 potnikih)


Cena na osebo vključuje:

• Letalska karta po trenutni ceni (želena čimprejšnja rezervacija)

• Nočitve in obroki po programu (13x zajtrk, 12x večerja)

• Spremstvo in foto nasveti Matjaž Intihar | Angleško govoreči lokalni vodniki

• Privatni avtobusni / kombi transferji

• Vodeni ogledi Delhi, Agra Fort-a in Taj Mahal-a, Jaipur, Pushkar, Jodphur...

• Vožnja z rikšo po ulicah Starega Delhija

• Vse hotelske in mestne takse | Vse cestnine in parkirnine | Organizacija potovanja

• Vse vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO


V ceni ni vklučeno:

Prevoz do letališča

Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu

Dodatne aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa

Doplačilo za enoposteljno sobo - 625,00 €

Nošenje prtljage - Napitnine - Hotelski Mini bar - Pijača in prigrizki

Stroški vize (cca. 25€)

Osebno zavarovanje - Zavarovanje potovanja


NAMESTITVE:

• 13 x nočitev z zajtrkom v 4* hotelih in resortih

• Vključeno 13x zajtrk, 12x večerja


Možna doplačila: (napišite ob prijavi)

• Zavarovanje rizika odpovedi;

• Enoposteljna soba;

• Zdravstveno zavarovanje za tujino.


Splošne informacije:

Za turistični del so z nami lokalni vodiči.

Potovanje se izvaja preko agencije Hiša Potovanj d.o.o., Ob železnici 22, Ljubljana.


VIZA: Slovenski državljani potrebujejo indijski vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredi agencija. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za enkratni vstop do 30 dni.


CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


Indija FotoPOTEP

19. oktober do 1. november 2024 - (prijave, vprašanja in informacije)

1,231 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
matjaz_intihar_edited_m.jpg

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja                  Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon
bottom of page