Oman potovanje - uvod in nasveti za FotoPOTEP

Oman si iz popotniškme smeri zasluži čisto desetico. Bolj je šlo moje raziskovalno potovanje po Omanu k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu. V Oman sem do zdaj popeljal že šest skupin na FotoPOTEP. In nikakor ni želja odditi spet nazaj kaj manjša od prvega obiska.

Odlična možnost, da prideš v Oman je let iz Ljubljane. Letalska družba Turkish Airlaines leti preko Istanbula v Muškat, glavno mesto Omana. Možen je tudi let v Dubaj iz enega bližnjih letališč, kjer si lahko izposodite avto ali greste z avtobusnim prevozom v Muškat. Vstopna viza za Oman je potrebna in stane 20 Rialov (cca. 45€). Če domačega denarja še nimate, lahko plačate z evri, vendar zaokroženo na 50 evrov. Vizo je najbolje urediti preko spleta (Oman e-viza). Pravijo, da se lahko pogoji za pridobitev vize čez noč spremenijo. Obstajajo tudi druge strani, ki vam na lažji način z manj podatki uredijo vizo, vendar je skoraj 2X dražja. Na letališču se najprej opravi vstopne formalnosti. Kot omenjeno, naredite e-vizo, ker se lahko zgodi, da vas niti ne pustijo na avion na prvem letališču. Še vedno se lahko vizo naredi na letališču v Omanu, a se ne zanašajte na to. Po formalnostih, prtljaga. Obvezno je potrebno, da pogledate, če vaš kovček/nahrbtnik ni odložen že kje na tleh s tekočega traka. Sledi carina, kontrola. Vendar samo skenirajo prtljago in gre hitro. Brez težav lahko s seboj prineste alkohol (1L), ali ga kupite takoj v prvih trgovinah pri prtljagi na letališču. Denar lahko dvignete na bankomatu, ali ga menjate pri izhodu letališča. Boljši tečaj je na bankomatu. Za ogled zanimivosti Omana, brez avta ne bo šlo, saj je država velika, na srečo pa so glavne znamenitosti sorazmerno skupaj. Rent-a-car podjetja so prav tako pri izhodu v letališki stavbi. Avto sem imel že rezerviran od doma. Namesto Toyota RAW 4 sem dobil nekaj večjega Mitsubishi Outlander. Ista liga, pomembno mi je bilo samo to, da ima 4X4. Za naslednje FotoPOTEPe sem izbral Nissan Pathfinder, dobil sem Mitsubishi Pajero.

Članek Puščava Wahiba - Oman (vožnja, avto, kako v njo samostojno, z vodičem...)

Denar

Denarna enora je Rial. 1 Rial je 1000 baizasov (približno 2.4€). Cene v Omanu so zapisane na nam nepoznan način. Recimo 3.885, kot je na zgornjem računu. Kar pomeni, 3 riale in 885 baizasov. Zanimiv je tudi bankovec za 1/2 riala. Kovanci manjših enot kot 100 baizasov obstajajo, a jih boste le redko kje dobili. Za nekaj 10 baizasov bodo ceno kar zaokrožili. Na zadnjem delu bankovca so tudi naše številke glede vrednosti. Bankomati so v vsakem kraju, marsikje tudi na bencinski črpalki. V večjih trgovinah boste brez težav plačevali s kartico. Račune vam bodo dali v veleblagovnicah, boljših restavracijah, hotelih. Drugje vam bodo samo napisal listek na roke.

Internet

Če želite biti povezani vedite, da je v sveh hotelih brezplačen Wi-Fi. Če želite več, lahko že na letališču ob izhodu vzamete njihovo kartico. Vse vam bodo uredili fantje na pultu. Za 10rialov boste imeli več kot dovolj GB za 10 dni in več.

Avtomobili - najem

Podjetij za najem je veliko. Tu so vsi glavni svetovni ponudniki, kot nekaj domačih. Bodite pozorni pri najemu predvsem na zavarovanje in možnost prevoženih kilometrov. Lahko sicer nekaj prihranite, a lahko s tem tudi izgubite. Mogoče je cena nižja, a niso dodana vsa zavarovanje. Ali pa je cena mamljiva in vam v pogodbi piše, da lahko dnevno prevozite samo 200km, več se dodatno zaračuna po kilometru. Na tem mestu so pomembne vaše izkušnje, kam in kje se vozite in želje z najemi avtov. Sam sem avto rezerviral preko spleta in ga prevzel na letališču. Tu vam dajo parking kartico, da se lahko odpeljete in pripeljete nazaj. Če potujete ob vzhodni in južni obali, ter pod gorami v okolici mesta Nizwa, bivate po hotelih ali spite ob cesti, zadostuje najem navadnega avta (cca. 20-30€/dan), saj so povsod lepe asfaltirane ceste. Če boste šli malo iz glavne poti, na prelaze, v puščavo, ali če boste kampirali in bi radi bili stran od ceste, je vsaj 4X4 SUV priporočljiv (cca. 50-70€/dan). Dobro je imeti tudi reduktor, pa čeprav v SUV avtu elektronsko različico. V veliko pomoč bo pri strmih spustih, na mehkem pesku in v sipinah. Ob najemu obvezno zahtevajte papir, da ima avto urejeno zavarovanje.

Tisti, ki želite od brezpotja največ in imate več prtljage, potem brez Mitsubishi Pajero ali podobnega ne bo šlo (cca. 100€/dan). Kdor bi pa poleg odličnega 4X4 pogona rad še udobje pa Toyota LandCruiser, Nissan Patrol... (cca. 120€/dan). Še to. Mednarodno vozniško imejte vedno s seboj. Ob najemu avta želijo kreditno kartico. Na njej imejte vsaj 800€ limita, oziroma že doma se pozanimajte koliko le tega želijo. Če želite ročno prestavljanje ob najemu preko interneta to izrecno zahtevajte, saj imajo tu po večini avtomatske menjalnike. Preden se odpeljete iz parkirišča, poslikajte avto ali greste okoli njega in posnamete video. Tako imate posnete vse glavne udarnine in praske na zunanjem delu avta.

Vožnja

Bencin je za naše razmere smešno poceni. Okoli 40 - 45 naših centov boste odšteli za liter. Bencinskih postaj je veliko, res veliko, tako se ni potrebno bati, da boste kljub požrešnim terencem ostali kje brez bencina. Večinoma vozijo SUV in velike japonske terence. Evropskega avta izven mesta Muškat skoraj ni videti. V 14 dneh sem videl dva Peugeota in enega Wolksvagna. V Muškatu jih je za odtenek več. V bistvu pa sami japonski, korejski in vmes še kakšen večji ameriški avto. Vozi se po desni.

Omejitve hitrosti so med 80 in 120km/h. Večinoma vozijo vsaj 10km/h hitreje. Če vozite tako kot pri nas, da pri omejitvi 120 vozite 100 ali celo manj, boste tu moteči in se boste morali umikat na stran, tako da vožnja po Omanu ni za nedeljske voznike. Predvsem v mestih Muškat, Nizwa, Sur ter njihovih vpadnicah so radarji. Tudi kje drugje izven znajo biti, a so povsod opozorilne table.

Ogromno je krožišč. Pred križišči in stranskimi cestami so vedno ležeči policaji. Ti so namesto semaforjev, saj te upočasnijo in se drugi lahko vključijo v promet. Se je pa tečno premikati med njimi, predvsem pa morate biti pozorni, da preko katerega neoznačenega ne preletite zaradi prevelike hitrosti.

Policijske kontrole so predvsem na vpadnicah mest in večjih krajev. Pokazati je potrebno vozniško dovoljenje in POZOR, ob najemu obvezno preverite ali imate tudi list s podatki o zavarovanju vozila z veljavnimi datumi. Zadostuje kopija. Na vse to so me opozorili na kontroli za vzpon na Jebel Akhdar, saj me v 14 dnevih ni ustavila nobena policijska kontrola, čeprav sem jih veliko videl ob cesti. Sem pa že slišal, da niso mogli nadaljevati vožnje, ker niso imeli papirjev. Vozniki so zelo uvidevni in ne komplicirajo, če ste bolj počasni ali, če se lovite. Če iščete lokacijo, se le umaknite, ali nakažite s smerniki, da lahko gredo naprej. Je pa dobro vedeti, da se v krožišču držijo pravila, da gre zunanji pri prvem izvozu ven. Kajti, če bi radi šli še en izhod naprej, notranji voznik pa želi ven, bodo težave. Večinoma so izvozi iz krožišč dvopasovni, torej ne zaprite izvoza, kot se grdo vozi doma, t.j. cel krog po zunanjem pasu krožišča. V Muškatu zna b