top of page

Fotokamera in fotofon – vodič po poteh in arhiv pomembnih podatkov

Potovanje s slikami na pametnem telefonu in v fotokameri.


Ko greš na daljše potovanje imaš lahko s seboj kar nekaj papirjev. Letalske karte, voucherji, rezervacije avtomobilov in lokacije, katere si želiš ogledati. Obenem kopije osebnih dokumetov in drugo.

Čeprav imam vse tudi na mailih, si sam vedno naredim izprint vseh pomembnih dokumentov. Na potovanju nisi vedno z možnostjo interneta in tako povezan z zemljevidi, maili... Vendar tudi iskanje papirjev v fotonahrbtniku ni priročno. Fotokamera in predvsem fotofon pa sta vedno pri roki.

Zato si že doma preslikam vse pomembne dokumente in zaslon s poiskanim. Tako na FotoPOTEPu najhitreje pridem do podatkov ali slik zemljevida, ter želenih lokacij, itd.

Že doma pripravljena pot mi je kasneje v odlično oporo.

Prav zanimivo je videti fotokamero obešeno za vratom ali pametni tefon (fotofon) v roki, medtem ko si popotnik še vedno zapisuje vozni red in kraje ob začrtani poti. Premalo se razmišlja, da ti napravi omogočata nove možnosti, ki nam lahko olajšajo kasnejše iskanje.

S pomočjo zemljevidov si lahko že doma na zaslonu ogledamo naš hotel ali bližnjo okolico. Ko sem v mestu Anchorage na Aljaski iskal hotel, sem točno vedel kakšna bo lokacija in stavba.

Kjerkoli smo, fotografirajmo želeni in pomembne informacije. Recimo hotel, vstopno in izstopno postajo v podzemni železnici, njen zemljevid, turistično naselje ali ulico. Pohodnik fotografira na poti pomembne orientirje in križanja poti in se ne bo izgubili ob vračanju.

Ta zemljevid s pomembnimi podatki sem preslikal iz fasade lokala, kjer smo se ustavili na pijači. Lastnik je vedno dobival vprašanja glede poti in je kar narisal zemljevid z informacijami čez celo steno.
Preslikan voucher za hotel. Predvsem zaradi podatka, da je že plačano. Včasih imaš kar nekaj kolobocij v recepcijah, je, ni plačano.
Preslikava v naprej poiskane poti.
Za ZDA sem moral registrirati dron na njihovi spletni strani. Dokument in registracijska številka je s preslikavo vedno z menoj.

Kar smo iskali na internetu doma in si bomo mogoče zaželeli na lokaciji, je dobro preslikati. Naslovi, mejli, telefonske številke shranjene v fotofonu, te slike nam bodo še kako prav prišle.

Lahko si že v naprej pripravimo nekaj zemljevidov in jih preslikamo. Google nam omogoča tudi natančno sliko lokacije.

Zato si že doma poiščemo lokacije kje bomo potovali, hodili ter jih preslikamo v fotofon ali s fotokamero. Naj bo to načrt od letališča do hotela, ali od hotela do izbrane restavracije, muzeja. Lahko tudi do najboljših foto lokacij.

98 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
matjaz_intihar_edited_m.jpg

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja                  Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon
bottom of page