top of page

Potovanja in fotografija za spomin – FotoPOTEP

V letošnjem letu nam je onemogočeno marsikatero potovanje. Vem, da je večina odprla stare fotoalbume ali datoke na diskih in si ogledalo prejšnja potovanja. Spomini! Vendar ali jih sploh imamo, še vemo kje smo bili, smo kje na sliki? Ob fotografijah se že marsikateri pozabljen trenutek ponovno predstavi pred nas.

Menim, da smo si vsi obljubili ob ogledu fotografij, da bomo na novih potovanjih naredili še kakšen posnetek več. Čisto tako, za spomin!

Sam sem preko listanja starih revij kjer sem objavljal članke o fotografiji, našel nekaj zanimivih spominov.

1. fotodelavnico sem naredil kar v živalskem vrtu v Ljubljani. Z mojstrom Oskarjem Karlom Dolencem si niti predstavljala nisva, da bo prišlo preko 50 udeležencev.

Leta 1996 sem organiziral prvi večji fotografski izlet. Šli smo v dolino Krke, vse do Otočca. Že takrat sem udeležencem predstavil, da naj se naredi tudi kakšno fotografijo zgolj za spomin. Revija, oziroma preslikava članka iz revije mi je ohranila spomine na delavnico in udeležence.

V bistvu to niti ni toliko let nazaj, le 24. Ko se spomnim kako so takrat potekale prijave, je bilo za današnje čase kot v kameni dobi. Udeleženci so brali revijo Moj Hobi, v kateri sva z mojstrom fotografije Oskarjem Dolencem objavljala fotografske članke. Bralci so prebrali najavo o fotografskem izletu. S pismom so se prijavili, s pismom so dobili glavne informacije o plačilu, času odhoda in lokaciji avtobusa. Smešno ne!

Ob pisanju članka sem se spomnil na fotografiranje z modeloma na Otočcu, o udeležencih, podjetjih, ki so pomagala pri organizaciji in predstavitvi opreme. Lepi spomini na za marsikoga začetek njegove fotografske poti.

Ob spominih na delavnico se spomnim, da sem imel že takrat s seboj digitalno kamero Canon PowerShot 350 (slika levo spodaj).

Danes je vse tako enostavno. Dobiti informacijo o skupinskem potovanju ali napotke kako potovati sam. Na mojih današnjih FotoPOTEPih je poudarek na fotografiji, domov prinešenih spominov, da se ne pozabi. Ker danes fotografiramo vsi, dobimo tudi od drugih nekaj svojih fotografij in naredimo kakšen spominski posnetek lokacije, dogodka...

Kmalu bomo spet potovali. Da si boste lahko ohranili vaše spomine iz potovanj, ne pozabiti narediti nekaj fotografij zgolj za info in predvsem, bodite na kakšni sliki tudi vi.

Ko pridete domov ne pozabite. Fotografije je treba shraniti na dva medija, da nam eden ne odpove in ostanemo brez fotografskih spominov.

Več o fotografiji za spomin sem napisal v članku... (Fotografija lokacij - Kje in kdaj smo bili na potovanju?)

70 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
matjaz_intihar_edited_m.jpg

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja                  Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon
bottom of page