top of page

Hitri čolni (speed boat) / FotoPOTEP Tajska

Čolni, ki nas na izletih hitro popeljejo med večimi zanimivimi destinacijami. Na FotoPOTEPih gremo z njimi na enodnevne izlete na otoke, plaže in raziskovati podvodni svet.

Dolgi so okoli 15m. Prostora je za do 30 oseb in posadko. Predvsem iz Phuketa in odvisno od izleta ter dneva je čoln poln, kar pomeni, da ni preveč udobnega sedenja. Pa nič ne de, vožnje v kosu je za uro in na voljo je že lokacija za izstop. Nekje samo za plavanje in podvodni svet, drugje za trdna tla otoka. Čoln poganjata najmanj dva motorja. V večini so celo trije. In to vsak po vsaj 200KM. Največ je 225KM Honda motorjev.

Priporočam, čeprav se vam na začetku, ko pridete na čoln fino zdi, da ne greste na premec, to je prednji del čolna. Kot prvo se dvigne, je najbolj občutljiv za valove, posledično udarce in to je odprt del čolna, kar pomeni močan veter in sonce. Na Tajskem je to močno, zelo močno in zna vas pošteno opeči.

Meni najbolje se je vsesti na krmi, takoj za motorji. In to na sredini. Ne čutite nobenega vala, v bistvu sedite na moči motorja. Res pa, da znate biti ob prvem postanku močno živčni, saj nazaj v čoln pridejo vsi mokri in po klopi teče. Pa nič zato. Kmalu so mokre vse klopi, vi pa od plavanja prav tako. Vendar, voda, zrak, vse je toplo in mokrota ni moteča.

Na čolnu je poleg vodiča še "kapitan" in posadka vsaj štirih. Vse je zelo organizirano in urejeno. Pametno se je držati pravil glede napovedanih časov odhodov. Saj ne, da ne preštejejo ali čakajo. Vendar se je že zgodilo, da jih je močno priganjal čas, ali drugi čolni, ki bi radi vpluli v zaliv. Če zamujate pol ure ali več lahko, da boste prenočili na otoku in počakali jutrišnji čoln, oziroma najeli dolgorepi taksi.

Nasvet! Kot se nam je že pripetilo, se zna zgoditi tudi kratka nevihta. Lije izredno močno, vendar so čolni z odlično streho. Pod sedeži so odprtine za nahrbtnike, brisače. Tako je bila naša fotooprema dobro zaščitena. Če te ujame dež na prostem, si v trenutku premočen do kože. Dež je topel, zato je še vedno bila taka nevihta enkraten dogodek za udeležence, ki si ga vsak z nasmehom zapomni kot odlično doživetje. Priporočam samo, da se s seboj v fotonahrbtnik vedno doda palerina ali večja vreča. Ne za vas, ampak, da se v njo zavije fotonahrbtnik.

68 views

Recent Posts

See All

MI FotoPOTEPi  -  Kontaktirajte me  /  Oglejte si

  • mail-clipart-mail-logo-4
  • Facebook
  • YouTube FotoPOTEP
  • Instagram

Deli članek na splet

Naroči se na novice

Hvala za potrditev

Kako fotografirati?

IZLETI slovenija

Foto LOKACIJE

Združeni članki
matjaz_intihar_edited_m.jpg

Matjaz Intihar FotoPOTEPi / Potovanja                  Kontakti / Ogledi

  • mail-clipart
  • Facebook Social Icon
  • YouTube
  • Instagram Social Icon
bottom of page